50plusnet.nl en Twitter

Mijn eerste “echte” overlevingstest in de echte wereld: stage lopen. Als universiteitsstudent duurt het altijd even voor je je kennis in de praktijk kan toepassen, maar nu is het eindelijk zo ver! Ik ga zes maanden stage lopen bij het NIGZ, waarbij ik onderzoek doe naar het gebruik van 50plusnet.nl.

Vraag me niet waarom, maar ik heb het NIGZ altijd al interessant gevonden. Zeker nadat ik bij GGD Gelre-IJssel heb ervaren hoe lastig het is om regionale projecten op te zetten en te coördineren, vroeg ik me af hoe dat bij landelijke projecten wordt gedaan. Toen ik toevallig zag dat er een ouderen-gerelateerde stageplek was, greep ik dan ook meteen de kans.

Mijn stage houdt in dat ik onderzoek moet doen naar het gebruik van de internetcommunity 50plusnet.nl, wat bedacht en opgezet is door mijn begeleider Beppie Spruit. Ik geloof er echt in dat nieuwe media als internet kunnen bijdragen aan de levenskwaliteit van mensen, dus óók die van vijftigplussers. Ik ben heel benieuwd op welke manier en in welke mate deelnemers van 50plusnet gebruikmaken van de community.

Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van een online vragenlijst en tweet daar wel eens over. Daardoor ben ik in aanraking gekomen met NETQ Internet Surveys, die erg handige tips en templates online hebben gezet. Als ze hun hulp niet hadden geboden via een Reply op Twitter, was ik er nooit achtergekomen. Sowieso vind ik Twitter ontzettend handig, al voel ik me wel een beetje spuit 11 omdat ik er ook pas net inrol. Ik volg nu een heleboel interessante mensen, die zich bezighouden met ouderen, communicatie, voeding, ehealth, alles wat 2.0 is… of gewoon gezellig zijn. Dat wordt een blijvertje denk ik…

Mijn stage verloopt dus prima, ontzettend leerzaam, student zijn is wel leuk maar ik kijk er wel naar uit om altijd zo “echt” bezig te zijn!

EDIT: inmiddels is mijn rapport af!