50PlusBeurs 2010

15 t/m 19 september was het weer zo ver: de 50PlusBeurs in Jaarbeurs Utrecht! Door mijn betrokkenheid met 50plusnet én omdat ik altijd al op zo’n beurs heb willen staan, stond ik bij de stand van 50plusnet/MAX Meeting POINT. Oftewel, op het MAX terras (ja, van Omroep Max). Hele ervaring hoor!

Zo heb ik Ben Cramer leren kennen, en keek ik bewonderend naar New Classic Quartet, maar raakte ik ook in gesprek met vijftigplussers, natuurlijk. Een website aanraden op een beurs is leuker dan een krantenabonnement proberen te verkopen (wat de overburen deden) heb ik gemerkt.

Wat me opviel was dat bijna alle vijftigplussers die ik aansprak positief waren over de website en er even een kijkje op namen op de computers daar. Ik lokte ze meestal ook met de vraag “Heeft u thuis internet?”, waardoor ze aangespoord werden om te stoppen en naar me te luisteren. Het grappige was vooral dat ze zich bijna beledigd voelden door die vraag (“Ja natuurlijk heb ik internet thuis!), en dat de vrouwen vaak zeiden “Ja, mijn man heeft internet”. Dat was al een onderzoekje waard.

Er waren ook heel wat ouderen van boven de 70, en van hen hoorde ik vaak “Daar begin ik nu echt niet meer aan, mijn kinderen zeggen dat ook steeds, maar ik weet niet hoor, ik word daar zo zenuwachtig van”. Gelukkig was dichtbij onze stand ook een stand van Seniorweb die allerlei computercursussen aanbieden, dus daar kon ik ze mooi naar verwijzen.

Al met al was het een leuke ervaring, ik merkte echt dat ik energie kreeg van tussen de vijftigplussers zijn. Ze zijn er echt in alle soorten en maten, en dat is precies wat het contact met hen zo leuk maakt. Het geeft mij toch weer extra motivatie om hen te voorzien van mogelijkheden die hun welzijn bevordert, dus daarom ben ik daar nu ook weer hard mee bezig.