Genieten aan tafel – update november 2012

We zijn bezig met de laatste metingen voor Genieten aan tafel bij BrabantZorg, Zorgcentra De Betuwe en Opella. Bij de nieuwste zorginstelling Warande is de nulmeting net afgerond.

Het voelt wel gek om bijna klaar te zijn bij de verpleeghuizen waar we bijna een jaar van alles gevolgd en gemeten hebben. Gelukkig komen we er nog een keertje langs om eindelijk te kunnen uitleggen wat we nou precies gedaan hebben. Daar waren zowel de bewoners als het personeel erg benieuwd naar, maar we mochten er niet veel over kwijt natuurlijk.

In Bovenwegen zullen ze nog wel even geduld moeten hebben, daar begint het nog maar net. In juli 2013 zullen ook zij klaar zijn, en daarna kunnen we alle gegevens van alle locaties bij elkaar nemen en ze analyseren. Ik ben erg benieuwd wat de resultaten zullen zijn, maar het is in ieder geval duidelijk dat we met z’n allen erg hard hebben gewerkt aan het onderzoek: de bewoners, de medewerkers in de zorg, voeding, keuken, logo, fysio, ergo en de facilitaire dienst. En natuurlijk wij vanuit het onderzoeksteam, om alles zo goed mogelijk te regelen (ere wie ere toekomt…). Ik weet nu al dat ik deze tijden ga missen, maar gelukkig ben ik inmiddels ook al begonnen met mijn “eigen” onderzoek!