Genieten aan tafel – bedankt

Bij BrabantZorg, Zorgcentra De Betuwe en Opella is het nu dan echt helemaal afgerond. We hebben de bedankjes rondgebracht en iedereen is erg benieuwd naar het eindresultaat.

Ook wij zijn natuurlijk benieuwd naar wat het onderzoek Genieten aan tafel heeft opgeleverd in termen van maaltijdbeleving en kwaliteit van leven. Toch zullen we moeten wachten tot ook Verpleeghotel Bovenwegen klaar is met het onderzoek (rond augustus 2013) voordat we hier iets over kunnen zeggen. Voor die tijd zal er bij elke locatie vanuit het onderzoek wel een voorlopige terugkoppeling plaatsvinden over de ervaringen van het afgelopen jaar. Hoewel we dan niets kunnen zeggen over in hoeverre de einddoelen behaald zijn, zal er over het proces wel het een en ander verteld kunnen worden.

Hierbij zal ik verder geen rol meer spelen. Mijn laatste taak was het uitdelen van de bedankjes, en dat was een hele leuke afsluiting! We hebben veel goede wensen gekregen van de bewoners, en ook veel succeswensen van de medewerkers voor de verdere analyse. Hoewel het hele onderzoek leuk was om te doen, juist doordat we zo betrokken waren met “de echte wereld”, was de afsluiting toch wel de kerst op de taart.

Iedereen bedankt voor de lieve, bemoedigende woorden. Zonder jullie medewerking, interesse en inzet was het nooit gelukt!