PRIMA Maaltijd

Mijn promotieonderzoek heeft nu officieel een naam en een logo! Het nieuwe jaar gaat wat promoveren betreft heel goed beginnen; de titel PRIMA Maaltijd is een feit. Ook hebben we er een toepasselijke logo bij laten ontwerpen.

Hoewel ik in augustus al aangaf dat ik nu officieel een promovendus ben bij een onderzoek rondom eiwitrijke maaltijden voor ouderen, ben ik sindsdien ook druk geweest met het afronden van de metingen van Genieten aan tafel. Natuurlijk heb ik in de tussentijd ook heel wat PhD-dingen gedaan (gelukkig). Zo ben ik nu officieel ingeschreven bij de zogenaamde graduate school VLAG, waarvoor ik samen met mijn begeleiders een Training and Supervision Plan heb opgesteld. Hierin heb ik aangegeven waarin ik me nog wil ontwikkelen (zowel specifiek rondom mijn onderwerp als benodigde algemene vaardigheden) en hoe ik door mijn begeleiders begeleid ga worden. Daarnaast was er in december een PhD week waarin we met een groep nieuwe VLAG-promovendi een week lang cursussen volgden en over elkaars projecten leerden.

Op het eerste gezicht heeft het allemaal weinig met eiwit te maken, maar promoveren gaat dan ook om veel meer dan dat! Zo ben ik ook bezig geweest om een leuke naam voor mijn onderzoek te bedenken d.m.v. polls bij collega’s, (Twitter-)vrienden en familie. Veel leuke ideeën  hele brainstormsessies, zeker zo tegen Sinterklaas aan. Uiteindelijk is het dankzij alle input PRIMA Maaltijd geworden! Ik ben er erg blij mee, vooral omdat het zo duidelijk en laagdrempelig klinkt. PRIMA is met opzet in kapitalen, maar daar kom ik nog op terug… zodra we definitief besluiten waar de letters voor gaan staan :-)

Na de naam kwam het logo aan de beurt. Daarvoor zijn we met Ton Lukassen in zee gegaan, die ook al het logo van Genieten aan tafel heeft verzorgd. Er is weer een heel mooi logo ontstaan; ook daar ben ik heel blij mee! De kleuren, de vorm, het lettertype: alles klopt. De waaier is ook erg toepasselijk, omdat we vooral willen bereiken dat mensen later hun maaltijden helemaal zelf kunnen samenstellen uit veel verschillende keuzes, en daarmee op een eenvoudige manier aan hun eiwitbehoefte kunnen komen.

Kortom, alle randvoorwaarden voor mijn promotieonderzoek zijn klaar; ik kan aan de slag!